Založ si blog

Slovensko je ako pes pri stole

Dnes som pocuvala informacnu vojnu – rozbor, co je to byt v jadre EU a bolo to az vtipne.

Pocuvajte aspon od 40 min. alebo od 1 hod. informacnu vojnu z dna 14.6.2017

Odzneli v nej rozne nazory na to, preco my sme od EU dostali len pokarhanie a nie aj pokutu. Nebudem tu vsetky tie nazory pisat, lebo koho to zaujima, tak si ich vypocuje sam, aby vedel, ake vsetky alternativy k tomu zazneli. No najviac sa mi k tomu pacilo zhrnutie, ze Slovensko je vlastne ako pes pri stole EU, ktory caka, ze za poslusnost mu vzdy nieco zo stola hodia, alebo z toho stola nieco aj spadne.

Teraz nas hladkaju po hlavicke, ale zostavame nesvojpravnym psom. To nasi intelektuali volaju pragmaticke myslenie, ze predsa vzdy niekomu musime robit takeho psa. Ako ked si zena povie, ze radsej bude zit s nejakym bohatsim paprdom, lebo ma viziu, ze nebude jazdit MHD a laska, to je prezitok, alebo si kolegyna povie, ze uz nebude bit partu s kolegynami, ktore nie su onuce, lebo sef zas za to prave pri nej prizmuri oci z vdaky, ze rozbila takyto klan moznych nespokojnych. To je to pragmaticke myslenie, v podstate natura slovenskej prostitutky v celonarodnom zmysle – co sa mi pragmaticky oplati. 

.

No komu sa to oplati? Vsetkym, co na tom profituju, lebo eurofondy netecu pre cele Slovensko, ale hlavne tym, ktori sa na nich dokazu prizivit a za propagandu pre taketo vrecka aj media! Aj o tom je v tej informacnej vojne – preco su prezident a premier zajedno, preco media mlcia a bezni obcania nie su v obraze, ako to sami zaplatia a ako na to doplatia.

Pyramida dalsich psov tiez len caka, ake omrvinky z tej pyramidy stolov spadnu az dole. Za misku sosovice by sa mohla volat cela, ako udrziavala v chode aj socializmus, ked este aj v miskach naspodku nieco bolo.

.

No sucastou toho jadra bude:

.

Dokument o “Európskej superveľmoci”, ktorý sa dostal na portál a do programu poľskej televízie TVP, má 9 strán a je podpísaný ministrami zahraničných vecí Nemecka a Francúzska.

Dokument je rozdelený na 4 časti:

– Úvod

– Európska bezpečnostná dohoda

– Spoločná európska azylová a migračná politika

– Podpora rastu a dokončenie hospodárskej a menovej únie

V praxi to bude znamenať, že:

Rozviedka a kontrarozviedka bude podriadená jednému centre

Bude zväčšená právomoc “Európskeho prokurátora” a vznikne jednotný trestné zákon

Národné štáty nebudú mať právo rozhodovať o migrácii a nebudú mať vlastnú azylovú politiku !!!

Rozmiestnenie migrantov bude povinné a bude rešpektovať rovnomerné rozdeľovanie utečencov a národné štáty to nebudú môcť odmietnuť

Bude zavedená jednotná mena euro pre všetky členské krajiny, otázka neznie či, ale kedy bude prijaté

Zavedie jednotný daňový systém a bude odstránená konkurencie v daňovom systéme medzi jednotlivými krajinami

.

Spocitali si to nasi pragmatici tak, ze za to, co zo stola spadne, sa oplati uz nemat vlastnu azylovu politiku a prijimat rozdelovanie utecencov a ze to nebudeme moct odmietnut, lebo sa to hlavne tym hore oplati! Vsak snad to nebude az take zle!

A novinar si povie, ze zas podporovat takuto pragmaticku propagandu sa mu tiez oplati. Vsak snad to nebude az take zle.

.

Maju na to jednu hlavnu teoriu:

Od Slovenska po Francuzsko je velmi daleko aj co sa tyka problemov s migrantami, aj co sa tyka teroristickych utokov. K ich stavu tam dospievali 30 rokov.

Takze v nasledujucich rokoch si skor na tom mozu zarobit a odzit si s tym svoje zivoty teraz v pokoji, ved nasledky pociti uz niekto iny. A co tychto po nich?

.

A este aj tento stav, ktory napriklad vo Francuzsku teraz je a to vdaka neprezieravej pomylenej politike, sa da nazvat, ze dosledky su zanedbatelne, pretoze viac ludi sa utopi vo vani, nez zomrie nasledkom teroristickeho utoku (oblubeny argument SME). Takze celkom pragmaticke myslenie, ze je to zanedbatelne. Oproti tomu, co sa da na tom zarobit. Ako sa poslusni este na tom mozu prizivit.

.

Chudobnym sa to lahko posudzuje. Nemate nic, len cest. Tak si mozte dovolit ohanat sa nou a chrbticou, ked mate len chrbticu. 

Ale tiez by ste sa ohanali česťou a chrbticou, keby ste sa tiez mohli na tom prizivit? No to je rozdiel o pokusenie. 

Neverte tomu, ze x ludi, ktori sa proti tomu buria, by nestichli, keby za to tiez dostali dobry plat a kludne prezitie svojej rodiny. Tiez by sa to presne preto snazili len pragmaticky pochopit a obhajit si to sami pred sebou, ze take zle to nebude a dosledky su zanedbatelne a oplati sa to. A je to vlastne pragmaticke myslenie.

.

Kto ma prilezitost, zvykne stratit charakter a to sa netyka len politikov a len novinarov! Clovek si na to ospravedlnenie najde. Ludia okolo neho si nezasluzia jeho chrbticu a ti, co este neziju, toboz, tych ani nepozna! Takze preto to dopustime a vysvetlime si teraz, ze ludska rovnopravnost nie je v Europe ohrozena a bude to mat zanedbatelne dosledky.

.

Ludi caka ina buducnost az vtedy, ked prestanu od hora az dole rozmyslat ako pragmaticke prostitutky, co sa oplati a volat to pragmaticke myslenie. Dovtedy ich proste caka osud prostitutok, ktore pridu na to, ci sa im to oplatilo a ci je naozaj zivot prostitutok taky stastny a prijemny. Presne to sa mame dozvediet, kedze si vacsinou myslime, ze ano, oplati sa to!

.

.

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5518049x
Priemerná čítanosť článkov: 3744x

Autor blogu

Kategórie