Založ si blog

Vnímam svoju krajinu ako nevoľníka NATO

kde slovenski politici sa pretekaju v servilnosti.

.

Je šialené, ak spomínaný predseda vojenského výboru NATO generál Pavel povie, že hlavnou hrozbou pre Európu nie sú súčasné problémy s masovou migráciou, ale Rusko.“

.

V tom socializme deti vychovavali k tomu, aby si vazili a najviac cenili MIER! Mier, mier, vsade sa spominal len MIER. Take plagaty za MIER boli vsade. Slovo MIER bolo ako voda, uz take bezfarebne, tak lahko dostupne a viditelne vsade. Bolo to akokeby ste spominali len ZEM.

.

Ked sme hrali Čapkovu Bielu nemoc, kricali sme v nej: „Nech zije vojna!“ ako sprosty zmanipulovany narod.

Vtedy som si myslela, kto by mohol byt v dnesnej dobe este tak sprosty, ze by chcel vojnu po druhej svetovej? Snad nejaki primitivni neandertalci.

Nemyslela som si vtedy, ze intelektualna elita bude propagovat vojnu v Iraku, ze zas intelektualna elita sa zmeni na neandertalcov vlastne len pre servilnost a bude sa to pekne volat – Nase zavazky. Vsak tak pekne si to moze volat aj prostitutka voci pasakovi, honosne – Nase zavazky. A to prosim predava len svoje telo a nie vase!

.

Povedala by som, ze dnesna intelektualna elita je horsia, nez bola ta za socializmu, pretoze kto vtedy nebol povinne servilny lokaj, hrozila mu doslova basa. Ludia museli byt servilni lokaji! To ich ospravedlnuje, inak boli ohrozeni na zivote!

.

Ale dnes, KTO tymto ludom kaze, aby boli servilni lokaji, ked im za to ziadna basa nehrozi, ked servilni nebudu?

.

CO ICH OSPRAVEDLNUJE TERAZ?

.

Teraz uz celkom nic! A je to jasne, len pre ciru servilnost a za nieco. Uz nie su k tomu nuteni a celkom dobrovolne kolaboruju!

.

Pritom tolko sa naodsudzovali starsich ludi, co zazili socializmus, ze preco boli servilni a neburili sa?

Ved tym za to hrozila basa, ked nebudu! Oni nie za nieco boli ticho! Oni nie pre hlupost boli ticho, ale preto, ze chceli len PREZIT! A aby aj ich deti mohli prezit!

.

A zrazu tu mame servilnych, ktorym ziadna basa nehrozi a sami celkom dobrovolne su servilni!

.

Nie ti v socializme sa mozu hanbit, ale tito dnesni celkom dobrovolne servilni, ktorych uz celkom nic neospravedlnuje, ze sa len bali.

Vyrastla proste generacia celkom dobrovolnych magorov, ktorych k tomu vobec nikto nicim nenutil. Byt zmanipulovanym magorom si vybrali celkom dobrovolne!

.

No neviem, ci este budete mat generaciu, ktora vasu servilnost este prezije, ale zarucene by sa za uz celkom dobrovolne lokajstvo voci mocenskym zaujmom hanbila viac.

.

Hnus, co robite, ked vobec nemusite!

.

Prajem vam, aby ste vobec este nejaku generaciu po sebe mali, co vasu servilnost vobec prezije a nezanikne vo vojnach za ktore lobujete!

.

.

Aký je vlastne dôvod existencie NATO?

.

„NATO pri existencii ustanovení Lisabonskej zmluvy a ich realizácii nie je vôbec potrebné, jeho jediným účelom je organizačne ospravedlniť prítomnosť amerických vojsk v Európe a umožniť využívať región Európy a blízkeho okolia ako operačnú základňu pre realizáciu americkej politiky a obranu jej záujmov. So záujmami Európy to nemá nič spoločné.“

.

http://medzicas.sk/aky-je-vlastne-dovod-existencie-nato/

.

„Rád by som v tejto súvislosti pripomenul, že v novembri 1988 vydalo Hnutie za občiansku slobodu manifest Demokraciu pre všetkých, ktorý v bode 10. požaduje demilitarizáciu spoločnosti, zníženie vojenského rozpočtu a transparentnosť armádnych výdavkov. Pod dokumentom sú podpísaní disidenti od Václava Havla cez Jiřího Dienstbiera až po Vladimíra Mlynářa, zo Slovenska napríklad Ján Čarnogurský, Miroslav Kusý, Ján Langoš či Milan Šimečka. Treba zdôrazniť, že v tom čase považovali československí disidenti NATO za súčasť problému, nie riešenie.

Že Havel členstvo v Severoatlantickej aliancii odmietal ešte niekoľko rokov po Nežnej revolúcii. Ak chcú víťazi zmien z novembra 1989 nanovo prepisovať dejiny, nech sa potom nečudujú, že ľudia sa k nim nehlásia.

Je preto hanebné, ak sa dnes niektorí protagonisti udalostí z novembra 1989 falošne pokúšajú vydávať za ciele Nežnej revolúcie aj také požiadavky, ktoré nimi nikdy neboli a ktoré nepresadzovali ani v disente. S úžasom som si prečítal, ako niektorí zakladatelia VPN (Fedor Gál, Peter Tatár, Peter Zajac a ďalší) zneužili výročie novembra 1989 na to, aby vydali vyhlásenie, v ktorom podsúvajú verejnosti, že naša porevolučná sloboda stojí na plnení záväzkov voči Severoatlantickej aliancii.“

.

https://www.aktuality.sk/clanok/265658/komentar-eduarda-chmelara-dialog-tolerancia-nenasilie-mala-uvaha-o-velkych-nenaplnenych-hodnotach/

.

„Finsko Na jeden milión obyvateľov tam pripadá 7500 vedcov a len 1487 policajtov, kým u nás máme na jeden milión obyvateľov 2833 vedcov, ale až 4487 policajtov. To všetko ma núti klásť si otázku, aké Slovensko si vlastne predstavujeme. Zmilitarizované, zakomplexované a nevzdelané? 

.

Diskusiu, ktorá sa u nás o bezpečnosti vedie, neurčujú odborníci zameraní na mierové riešenia a zlepšovanie vzťahov medzi národmi, ale zbrojárski lobisti. 

.

V rozpore s tým, čo tvrdili apologéti Severoatlantickej aliancie, aliančná obrana nie je lacnejšia.

.

Takže, ktoré záväzky sú pre nás vlastne záväzné? Tie, ktoré majú silný lobing? Americkí spojenci nás často vydierajú tým, že ich podiel na vojenských výdavkoch členských štátov NATO sa neustále zvyšuje, že kým v roku 1995 predstavoval 59 %, vlani to bolo až 72 %. Lenže to je veľmi demagogicky postavená otázka. My predsa nenesieme a nemôžeme niesť zodpovednosť za americké vojenské dobrodružstvá a prispôsobovať im vlastné výdavky. Svojim americkým priateľom môžeme poradiť len to, aby neviedli toľko nezmyselných vojen a ich výdavky budú nižšie. Naše bezpečnostné priority musia byť formulované inak.

.

V množstve vynakladaných prostriedkov sme na 10. mieste spomedzi 28 štátov NATO, sme aktívnejší ako väčšina štátov s najsilnejšími armádami sveta. Kto má tú drzosť vyčítať nám nejaké sebectvo? 

Proti takejto logike by sa nedalo nič namietať, keby táto argumentácia nebola vonkoncom lživá.“

.

https://www.aktuality.sk/clanok/263955/komentar-eduarda-chmelara-mierova-alternativa-pre-slovensko/

.

„Všimli ste si, koľko má dnes Západ nepriateľov? Núti nás nenávidieť a izolovať sa od takého počtu krajín, že to prekračuje mentalitu z čias sovietskeho impéria. Ale prečo vlastne? Prečo by mala byť predmetom škandalizácie prastará túžba ľudstva po mieri a priateľstve so všetkými národmi sveta? Prečo by sme mali prijímať túto žlčovitú informačnú vojnu charakteristickú skôr pre psychotické diktatúry, v ktorej sa utápajú obe pologule našej planéty? To sa týka aj, alebo najmä filozofie Severoatlantickej aliancie. Je šialené, ak spomínaný predseda vojenského výboru NATO generál Pavel povie, že hlavnou hrozbou pre Európu nie sú súčasné problémy s masovou migráciou, ale Rusko. Ak začnete spochybňovať bezprostrednú skúsenosť Európanov a vytvárať imaginárnych nepriateľov, ľudia vás budú považovať za idiota. A skôr alebo neskôr sa začnú pýtať, pred čím nás chráni NATO, pokiaľ nie pred reálnymi hrozbami, a na čo túto organizáciu vlastne potrebujeme, keď je aktivovaná len pri narušení amerických globálnych záujmov.“

.

http://www.parlamentnelisty.sk/arena/rozhovory/Musim-sa-smiat-Eduard-Chmelar-trochu-inak-o-Albrightovej-NATO-Putinovi-zbrojeni-Merkelovej-O-vsetkom-co-hybe-svetom-267270

.

„Takmer do roka a do dňa od tohto vyhlásenia Ficova vláda schválila bez nejakej osobitnej pozornosti médií či verejnosti nákup obrnených vozidiel vo výške 1,2 miliardy eur. V tejto cene však ešte nie je započítaná logistická podpora, munícia a infraštruktúra. Mlčia aj tradične kritické mimovládky – nikomu neprekáža, že celá transakcia prebehne narýchlo, bez súťaže, naopak: lobisti NATO celý obchod obhajujú s výhovorkou, že štandardným verejným obstarávaním by sa to vraj nestihlo. A medzitým sa šialenec v Bielom dome (pripomeňme našim veľkohubým novinárom: to je ten „štátnik“, ktorý sa podľa nich zrodil na letiacom tomahawku do Sýrie) vyhráža, že ho síce teší, že členské štáty NATO už dávajú väčšie výdavky na zbrojenie, ale ak v tom nebudú pokračovať, pohrozil vystúpením Spojených štátov z NATO. Mierumilovní ľudia by si asi nič viac neželali…

.

Samotná vláda priznáva, že ešte nevie, kde na túto transakciu vezme peniaze. Minister obrany Peter Gajdoš dokonca na novinársku otázku, ako bude spomínaný nákup vojenských transportérov financovať, arogantne odpovedal, že „na tieto hypotetické otázky“ neodpovedá. Odkedy je schválená suma vo vláde hypotetická otázka? Aj keď sa minister odpovedi vyhýba, je úplne jasné, že sa bude masívne škrtať v ostatných rezortoch. Už dávnejšie som varoval, že navýšenie rozpočtu armády na 2 percentá HDP je samoúčelné a nezmyselné, nesúvisí s potrebami našej obrany, ale s vydieraním zo strany Spojených štátov. A pocítia to všetci naši občania. Keď začne vláda opäť raz šetriť na zdravotníctve či valorizácii dôchodkov, spomeňte si na to, k čomu sme sa všetci „zaviazali“. Nikto sa nás síce na to nepýtal, ale každý nám tento „záväzok“ otrieskava o hlavu. Pripomeňme si, že kým nemecká kancelárka Angela Merkelová i jej rival Martin Schulz oficiálne odmietli nátlak USA na svoju krajinu, slovenskí politici sa pretekajú v servilnosti a túto súťaž tradične vyhrala mimoparlamentná OKS (ktorej predseda Ondrej Dostál je však poslancom za SaS) s vyhlásením, že Občianska konzervatívna strana – a teraz dobre počúvajte – „prijala so znepokojením slová predsedu Európskej komisie o tom, že Európa by sa nemala podriadiť USA“. No toto… odmietame byť vazalom amerického impéria! Hrdelný zločin!

.

Čím chceme byť my? Chceme byť montážnou halou s lacnou pracovnou silou a pomocným servisom, ktorý bude pomáhať veľmociam odpratávať po ich vojenských dobrodružstvách bordel? Bohatí sa liečia v Rakúsku a svoje deti posielajú do zahraničných škôl, ale čo všetci ostatní? Chceme vôbec, aby sa tu dalo dôstojne žiť, aby sme mohli byť na svoju vlasť hrdí? Ak chceme, aby bolo Slovensko poslom mieru a dobrej vôle, ak sa chceme pýšiť vyspelou kultúrou, vysokou úrovňou vzdelania a zachovalou prírodou, prečo tomu neprispôsobíme naše priority, naše ciele, naše úsilie? Toto ma dnes trápi najviac. Dávať toľko peňazí na armádu, keď je naša krajina v takom stave v akom je, jednoducho nie je správne.“

.

https://www.facebook.com/ChmelarEduard/posts/1481430695222151:0

.

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5547632x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie