Založ si blog

Kto hýbe spoločenskou mienkou a ovplyvňuje ju

Moj nazor (k diskusii kto ma na to vacsi vplyv)

Keby ju urcovali komercne media, tak by sa dnes nehovorilo o informacnej vojne. Komercne media by boli v prevahe, kto ju urcuje a nemali by s kym viest informacnu vojnu.

Vojna sa vedie proti ovplyvnovaniu mienky nie v ojedinelych pripadoch, ale ked sa stava to ovplyvnovanie masove. Ovplyvnuje nielen uzku skupinu ludi, ale masy ludi.

Kto?

Milan tvrdi, ze kvalitnejsi blogeri, kvalitnejsie clanky viac. Keby to bola pravda, tak by nebolo proti komu viest informacnu vojnu. No ludia, ako pise Milan: „Paradoxne ľudia najviac čítajú bulvár / topky / a zmes alternatívnych webov.“

Podla mna verejnu mienku v masovom meritku ovplyvnuju viac alternativne weby o ktorych sa ludia dozvedaju v diskusiach cez bulvar, v diskusiach komercnych medii a v diskusiach na FB. Takze vobec tomu sluzia diskusie vsade, ze sa coraz viac siria informacie z alternativnych webov. Blogeri pod komercnymi mediami ich tiez len pomahaju sirit a to bez ohladu na to, ci su kvalitni alebo nie. To je podruzne.

Ved napokon, ti „kvalitni“ ich oznacuju, ked siria informacie z alternativnych webov, ze su hlupi, veria kadecomu, takze sami nepovazuju za nutnost k tomu nejaku kvalitu, ako skor to sirenie informacii. Mienku ovplyvnuju ich sirenim a vlastnym postojom – Aj ja tomu verim! –

Smatana, ako nas prvy slovensky bojovnik proti konspiraciam, tvrdi, ze tieto alternativne stranky povznikali len nedavno a dotovane zo zahranicia su teda tiez len odnedavna.

Lenze Smatana, kedze sa o ne predtym nezaujimal, nema predstavu, ako davno uz taketo stranky „alternativnych pravd“ existuju.

Tiez by som nevedela, keby som sa nezaujimala o ezoteriku. Ale kedze som sa zaujimala, tak som zistila, ze to, co sa dnes pise na alternativnych strankach, sa pisalo cele roky na ezoterickych strankach. Strucne povedane, ze ludia su klamani, skutocnost je ina, nabozenstva su zmanipulovane, ludia ovladani, media prezentuju klamstva, vsetko prezentovane je na nieciu objednavku atd. Nic z toho nie je nove a len odnedavna. Akurat to predtym citalo len malo ludi a teraz to zacinaju citat masy ludi. To iste sa na nich pisalo aj v roku 2008, co uz je teda minimalne 9 rokov a sirili to ojedineli blogeri. Kto by vtedy povedal, ze tito blogeri raz ovplyvnia verejnu mienku az do informacnej vojny, lebo sa to zacne sirit? Politika na nich byvala ich sucastou aj ked nie kazdeho na takych strankach zaujimala prave politika, pretoze taketo alternativne stranky sa zaoberaju v roznej miere prave ezoterikou a to: teoriou zrkadla (vonkajsi svet je odrazom vnutorneho), astrologiou, numerologiou, karmou a liecitelstvom. Mozno to ani samotni sucasni blogeri alternativnych stranok nevedia, kolko z tych ich teorii sa sirilo uz predtym na ezoterickych strankach a to prevazne ezoterickych. Len ked si zoberiete Zem a vek, tiez tam mate aj ezoteriku a velmi vela myslienok z ezoteriky. Siri sa to ako nova forma viery, ako zaujem ludi o slobodne duchovno bez nabozenstiev, vcetne noveho a slobodneho pohladu aj na celosvetovu politiku.

Ked to zhrniem, verejnu mienku az do informacnej vojny ovplyvnuju ludia, ktorych kedysi bolo velmi malo a dnes je ich uz vela a coraz viac. Dalo by sa povedat, ze povodne ezotericki blogeri.

Je ich tak vela, ze je nemyslitelne, ze vsetci su plateni z Ruska, skor ako ojedinely jav. A siria to ludia, ktori tiez nie su plateni, len tomuto novemu nazeraniu na svet veria, pretoze prestavaju verit nielen mediam, ale aj nabozenstvam a vobec realite ako sa nam podava.

V ramci tohto sa nutne siria aj klamstva, pretoze aj cele duchovno a o to sa zvyknu tieto stranky a ludia na nich zaujimat najviac, stoji viac na viere, ako na dokazoch.

Teoria zrkadlenia nie je dokazana, ani astrologia, ani numerologia, ani mnozstvo veci z liecitelstva alebo z politiky. Je to viac druh noveho sposobu viery, nez len politicka propaganda, ako sa to zvykne prezentovat v mediach. 

Ked si to porovnate napriklad s katolicizmom, tak katolikom alebo krestanom by potom vytykali, ze si na svojich webovych strankach siria take bludy ako je zmrtvychvstanie, posmrtny zivot, existencia pekla, ocistca, smrtelnych hriechov, zazrakov alebo zjaveni a vytyka im to niekto, ze si dennodenne pisu taketo nedokazane bludy?

Ze si napriklad pisu, ze za vsetko zlo moze diabol? To nikomu nevadi, ze sa taketo nedokazane bludy siria. Proti tymto bludom nedokazanym sa nevedie informacna vojna, hoci tym veri aj polovica Slovenska. 

A viete preco proti tymto bludom sa uz nevedie?

Pretoze tieto bludy spadaju pod cirkev, ktora spolupracuje. Takze aj papez ovecky postrazi a cirkev im nadiktuje len to, co je aj politicky vhodne. Takze tieto vedecky nedokazane bludy zostanu v ramci politickej korektnosti.

Na rozdiel od cirkvi a vsetkych nabozenstiev, oblast ezoteriky je nebezpecna, lebo hlasa, ze clovek je slobodny. Nehlasa, ze mu hrozi posmrtne peklo, nebo je niekde daleko a co je spravne, ti povie knaz. Hlasa slobodu a to aj v politickych nazoroch a tym sa stava pre politicke kruhy nebezpecna. Ako uz potom zmanipuluju celkom slobodneho cloveka, ktory si bude verit comu chce? V podstate je to boj proti novej slobodnej viere.

Rozhodne im nejde o ine bludy, nez politicke, inak by im uz davno vadilo nevedecke peklo, nevedecke zazraky a zmrtvychvstanie Jezisa. A to vam niekto vytkne, ak verite bludom alebo take nieco ucite aj deti, hoci to nie je dokazane?

Ide len o politicku nekorektnost, nie o bludy!

 .

Takto sa novi ludia mnozia:  https://www.youtube.com/watch?v=RPJKuTE0jF0

 .

Sulik pravdepodobne neveri na peklo, na posmrtny zivot, na zazraky a vadi im tiez:

https://www.youtube.com/watch?v=jgCvDHtFRWY

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5545096x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie