Založ si blog

Aj dnes opozícia kritizovala SaS

Aj dnes 5.4. extremna opozicia (byvali praviciari) Dennik N kritizovala SaS, pretoze SaS im kazi imidz, ze inteligentny volic by mohol aj nesuhlasit so vsetkymi poziadavkami Nemecka a EU. Z tohto dovodu to robia prakticky dennodenne aj so SME, aby ich volici nevolili a len poslusne strany vsetkym prikazom.

.

Richard Sulík a jeho cúvanie zo Západu

.

Predseda SaS je prvý významný politik, ktorý od pádu Vladimíra Mečiara prichádza s geopolitickou otočkou

.

Prvým významným politikom, ktorý hovorí, že Slovensko má zo Západu vycúvať, je predseda SaS Richard Sulík. Odmieta totiž našu účasť v „prvej lige“ Európskej únie, pod čím má na mysli skupinu štátov na čele s Nemeckom. Tieto štáty, ktoré sú geograficky aj civilizačne oným „Západom“, majú v úmysle napĺňať pôvodnú víziu EÚ a ísť cestou hlbšej integrácie.

.

Richard Sulík naopak chce, aby EÚ začala ako celok z tejto integrácie cúvať. Ak sa tak nestane, má z nej začať cúvať Slovensko tým, že sa nepridá do „prvej ligy“. Táto myšlienka sa nedá čítať inak ako návrh na vycúvanie Slovenska zo Západu, čo však znamená, že sa ocitne v krehkom a historicky nestabilnom priestore medzi Západom a Východom.

Sulík by iste namietol, že on to tak nemyslí, keďže v „Manifeste slovenského eurorealizmu“ predsa jasne píše, že „nechceme EÚ likvidovať, ani z nej vystupovať“. To sú však len prázdne slová, z ktorých ho usvedčuje Radovan Geist.

Pripúšťam, že Sulík svojim prázdnym slovám o význame EÚ možno aj verí, lenže rovnako verí tomu, že EÚ nemá budúcnosť. Hovorí to neustále, napríklad aj v najnovšom stĺpčeku v Hospodárskych novinách. „Európska únia je v kritickom stave,“ píše (s dodatkom, že vraj to priznáva aj Jean Claude Juncker). Tento výraz nie je jazykový prešľap, ale pravda o Sulíkovej mysli. Ak po slovensky o niekom povieme, že je „v kritickom stave“, tak tým máme na mysli, že umiera.

Zbytočne budete Sulíkovi namietať, že EÚ sa naopak zotavuje, nezamestnanosť je najnižšia za posledných osem rokov, ekonomika rastie a že rastie aj dôvera európskej verejnosti v EÚ. Predseda SaS nad tým mávne rukou a bude trvať na tom, že Európskej únii zvonia do hrobu. Z jeho postoja potom plynie jediný logický záver: odpútajme sa od tohto umierajúceho molocha a vráťme sa k našej milovanej národnej suverenite.

V stopách Davida Camerona

Od Mečiarových čias nečelila naša krajina väčšej domácej politickej hrozbe, než je Sulíkova geopolitická otočka. Tento politik už raz dokázal, že v európskych otázkach radšej…“

(Simecka a spol. Dennik N 5.4.)

.

Ako vidite, byvali praviciari a nasa extremna opozicia nevidi NAJVACSIE NEBEZPECENSTVO pre ich ciele v Smere alebo v LSNS, ale prave v SaS a to preto, lebo Smer zacina byt voci EU poslusny a suhlasi s este vacsou integraciou do EU a prijimanim migrantov (uz schvalene projekty na ich prijimanie) a LSNS uz spolocne tito opozicnici spolu v terajsej koalicii PREVALCUJU!

V sucasnej situacii tejto spolocnej zrady opozicie s koaliciou je smiesne, ze volici, ktori si nepraju este vacsie pravomoci EU, nanucovanie prikazov z EU, nanucovanie migrantov, ich chcu volit, teda Smer, SNS a tieto poslusne strany.

.

Ze je poslusna aj strana SNS a nielen Smer, o tom vypoveda aj tato veta Danka, o ktorej cely clanok napisal Cudzinec:

.

So záujmom som si pozrel záznam z uvedenia europoslancov do slovenského parlamentu, alebo ako by som to nazval … a priznám sa, skoro mi vypadli oči, keď som počul slová predsedu NR SR A.Danka … zvlášť pasáž, v ktorej sa vyjadril, že treba bojovať s … citujem ” šialencov, ktorí chcú ovládať štáty a rozbíjať úniu “, a zazneli aj iné slová…

.

Pokiaľ je pre slovenského politika v akomkoľvek postavení vlastenec či kritik – extrémistom – mal by zvážiť odchod z verejnej funkcie. Pretože Slovensko by mali riadiť len ľudia, pre ktorých je záujem slovenského národa a štátu na najvyššom mieste … a až potom niekde v diaľke sú záujmy rôznych spolkov.“

.

z clanku: To nemyslíte vážne, pán Danko?

http://cudzinec.blog.pravda.sk/2017/03/31/to-nemyslite-vazne-pan-danko-ak-ano-mali-by-ste-odstupit-z-funkcie/

.

Vy tu len kritizujete (diskuteri), ale koho chcete volit? Tie poslusne strany, co chcu opak toho, co tu denne kritizujete? 
(Samozrejme, toto nie je otazka pre tych, co chcu volit Most, Siet a slnieckarskych vazalov v podobnych stranach. Pre nich tento clanok nie je!)
.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5541193x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu

Kategórie