Založ si blog

Sme dobré ovečky!

Nemyslim si, ze s ludmi je to zase tak zle.

Reagujem na clanok Devany – Totalita sebectva a konzumu.

Tolko nam to len hovoria, ze je tu same sebectvo a konzum, ze sme tomu uverili.

To sa mame vazne na Slovensku tak dobre, ze je tu sebectvo konzumu? Vsak velmi vela rodin zije na hranici chudoby, tak aky konzum?

Mnozstvo ludi nechodi po obchodoch, ale po cinakoch, inak by neexistovali, po blsakoch, inak by neexistovali, caka na akciu v Lidli, pre konzum? Alebo preto, ze konecne si to uz mozu kupit, ked je to zlacnene?

Nie Devana, nie sme konzumna spolocnost, okrem toho, ze sa chceme najest a zariadit si pekne aspon nase kralikarne. Skor je nehorazne, ze nam este vytknu, ze sme konzumna spolocnost. Ved co take zvlastne konzumujeme? Bezne rodiny nemaju cas ani konzumovat svoj volny cas na deti, lebo su vytazene z prace. Polovica dovolenkarov nema na dovolenku v zahranici a konzumuju len kupaliska. Nie sme konzumna spolocnost, len spolocnost, co chce prezit, vidiet aspon cez volne dni svoje deti, oddychnut si do dalsieho tyzdna. Ludia su unaveni a skor zneuzivani. V socializme sa ocitli v dochodku pre 60-tkou a pomahali svojim detom s vnucencami. Dnes su to otroci, ci preziju.

Na zneuzivanie inych ludi staci mala vrstva prizivnikov. A nie takych, co kradnu zemiaky, ale takych, co rozkradaju stat vo velkom a rozkradaju vsetko, co by sa len dalo. Ale to je oproti mnozstvu Slovakov MALA HRSTKA.

Moja mama mi raz povedala a toto si zvlast dobre pamatam, lebo ma to prekvapilo. „V spravach nie je to, co sa naozaj realne deje, inak by spravy vyzerali takto:

„Dnes rano vstali do prace tisice ludi, aby sa postarali o svojich bliznych. Tolko a tolko matiek v noci nespalo, lebo vstavali k chorym detom. Tisice rodicov sa s laskou lucilo so svojimi detmi s obavami o ich bezpecnost. Tolko a tolko ludi prebalovalo svojich pribuznych tazko chorych… To sa zo sprav nedozvieme, co robia obycajni ludia, tisicky ludi kazdy bozi den s laskou a s pocitom zodpovednosti a strachu o svojich blizkych.“

To by nebolo len pozitivne myslenie, ale realita. To by boli skutocne pravdive spravy, lebo vacsina ludi v tom dni nekradla, nezazila havariu, nedavala tlacovku a o spinavostiach nejakej malej hrstky ludi oproti nim v svojom beznom dni – na bozi obraz – prezit a postarat sa, nema ani tusenie.

To, co citate v novinach, je bezna realita – co stvaraju male skupinky ludi, pokym statisice nemaju o tom ani tusenie!

Takze tie spravy by skor vyzerali:

Dnes rano tieto obetave tisice ludi sprevadzal dazd. Tesili sa na popoludnajsie hodiny, kedy sa stretnu a budu si moct oddychnut. Trapili sa banalitami, ci svojim blizkym mali povedat, ale nemali to a to… Pochybovali nad sebou, ci sa im podari, co si naplanovali v najblizsich dnoch. Pochybovali nad sebou, ci su dost dobri, ci sa inym vyrovnaju a co asi robia zle – ich svedomie sa zaoberalo malickostami a vzajomne si vytykali aj malickosti. Medzitym male skupinky riesili ako bezpecnejsie kradnut, aku propagandu na ludi pouzit. Do vecera prisli na to, ako kazdy den, ze to nie oni su konzumni, ale cela spolocnost, aby si ti chudaci, co okolo nich zili normalne, vycitali este aj to, ze jedli, nakupovali alebo pustili si televizor. Do sprav im pustili – recidivistov, katastrofy a spinu a spinu, ktora je bezne tymto ludom v krajine neznama. Vsetci vecer pri spravach zhikli – Boze, aka je ta spolocnost zla!!! Ale to ste vzdy sledovali len hrstku potkanov, co dokazu v urcitych podmienkach. Nevideli ste v nich tisice a statisice normalnych ludi, co sli spat bez katastrofy, bez tunelovania, bez kradeze aj nanuku v obchode a este s vycitkami, ci su dost dobri aj pre par slov, co len povedali oni alebo ini.

Su a je ich velmi vela! No prosty zivot v milionoch zivotov a nie penazi, nestoji za taku pozornost, ked lepsie je, aby ste si mysleli, ze samych potkanov je naokolo vela a oni sa v tom potom stratia. Ved, kde by ste ich potom nasli, ked vraj vsetci su?

Nie su! Stretavame len unavenych a klamanych ludi. A prave ich naivita, ze ani netusia, ako su klamani, svedci o tom, ze ich moralka je naprosto ina a spinavosti, ktore nevidia a su im vzdialene, ani nepredpokladaju. „Ovca je hlupa“ len preto, lebo je to ovecka. Sme len ovecky! Mozno naivne pre svoju dobrotu, pre svoju nefantaziu – ako este by sa dalo kradnut a klamat, ale tym DOBRE OVECKY. Nie, nie je to hanba, ze na to fantaziu nemame a v zlo, ktore by sme nevedeli vymysliet, neverime. Uverime este aj tomu, ze najhorsi potkani mozme byt len my – konzumne ovecky, ked sa chcu len napast.

 

https://www.youtube.com/watch?v=9lEdRnvfdvI

 

 

„Současný kyjevský “buck-passing”, jak ukázala na příkladu korejského “buck-passing” 49/55 nedávná tchajwanská srovnávací studie, nelze tak snadno odvrátit, ani převrátit, jako mnichovský, protože o jeho průběhu rozhodují jen supervelmoci. „

16.03.2024

„Ale mini-mocnosti se z něj mohou pokusit vyvlíknout obětováním dostatečného množství spojeneckých pidi-zemí!“ Veľmi zaujímavý rozbor, na ktorý vás chcem upozorniť: Macronův plán – zopakovat 15.březen 1939! Profesionální historik Petr Fiala včera dokázal, že nerozumí ani historii! „Petr Fiala, profesionální historik, [...]

59 progresívnych politických aktivistov zo SME, 58 z Denníka N a 19 z Aktualít podpísali, že chcú mať svoju progresívnu RTVS slúžiacu jednej politickej strane, kde o jedinej progresívnej pravde nebudú s nikým iným diskutovať!

15.03.2024

A vraj je to vyjadrenie novinárov! Dohromady je ich 137 SME + Denník N + Aktuality A ešte zohnali 76 z iných, že sú to akože novinári a nie politickí aktivisti presadzujúci u nás jedinú politickú stranu Progresívne Slovensko za stratu veta a zapojenie sa do tretej svetovej! Nikto tam nie je napríklad z Pravdy alebo z bulváru. Asi bulvárni sa nechcú zapojiť do tretej [...]

Niektorí ľudia teraz popierajú mierové dohovory v Istanbule, že Ukrajina nechcela vojnu, dokonca ani Zelenskyj!

14.03.2024

„Ukrajina sa napríklad zriekla členstva v NATO.“ „Mal som dojem, že sa nič nemohlo stať, pretože o všetkom ostatnom sa rozhodovalo vo Washingtone,“ uviedol Schröder pre Berliner Zeitung.“ – Tak bola Ukrajina slobodná od USA! „Niektoré štáty NATO chceli pokračovanie konfliktu na Ukrajine, aby oslabili Rusko.“ „Len mesiac po [...]

Tádž Mahal, mReportér

Jeden z novodobých divov sveta, ktorý stavali viac ako dvadsať rokov. Majestátna stavba je považovaná za symbol Indie

19.03.2024 05:00

Nášmu mReportérovi sa podarilo zachytiť pekné zábery priamo z Indie.

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,462
Celková čítanosť: 5509826x
Priemerná čítanosť článkov: 3769x

Autor blogu

Kategórie