Založ si blog

Kauza čistý deň a Kollárove flirtovanie

Mna z toho zaujimali a zaujimaju len overitelne fakty a nie dohady.

Za dolezite fakty povazujem toto:

1. Natalia nemala co v resocializacnom zariadeni hladat – vysvetluje odbornik, riaditel Centra pre liecbu drogovych zavislosti

Po rozhovore s odborníkmi vyvstal jeden veľmi dôležitý fakt. Do resocializačných zariadení majú deti nastúpiť až po liečbe závislostí. My sme však zistili, že minimálne v Natáliinom prípade tam dievča nemalo čo hľadať.

Odborník na liečbu drogových závislostí vysvetlil, akoby mal celý proces liečby vyzerať. „Liečba trvá minimálne tri mesiace, hlavne u mladistvých. A u mladistvých, maloletých, čo je zriedkavé, ale niekedy sa stáva, že aj oni sú už závislí, to je formou hospitalizácie. Potom, človek, ktorý abstinuje dostatočne dlho a prekoná všetky abstinenčné príznaky (tie trvajú niekoľko týždňov), potom sa zvažuje to, že či je vhodný na návrat do svojho prostredia. Ak to nie je dieťa z ulice, ktoré nemá rodinu, tak v tých prípadoch sa potom doporučí resocializácia,“ hovorí Ľubomír Okruhlica, riaditeľ Centra pre liečbu drogových závislostí.“

System nefunguje – Z toho, čo sme doteraz počuli vyplýva, že v tomto prípade nastalo množstvo pochybení kompetentných. To znamená, že celý systém nefunguje. „Nedostatky sú v zákone, ktorý dáva ako keby možnosť pre liečbu týmto resocializačným zariadeniam, hoci zo samotného názvu vyplýva, že oni nie sú na liečbu závislosti, oni sú na resocializáciu závislých a chýba tam, ktorí boli vyliečení alebo preliečení zo závislosti,“ dodáva Okruhlica.“

Z toho vyplyva, ze kludne si robia nieco, co nemaju robit a nemaju na to opravnenie – keby sa to racilo dodrziavat. V suvislosti s tymto by nas mohli radsej vsetkych informovat, preco sa to na Slovensku nedodrziava! To je presne to, co mna v suvislosti s touto temou najviac zaujima a o tom nikde vobec neinformuju.

2. Klamali, ze rodicia boli pravidelne informovani

Riaditel Tomanek v diskusii povedal, ze matku uz neinformoval a prestal informovat a preco by mal, ked nanho predtym podala trestne oznamenie?

Pocula som to na vlastne usi, ze si este obhajoval neinformovanie rodica – a preco by mal? Ta diskusia je zaznamenana.

Ked raz je povinnost o niecom informovat, tak sa to musi dodrzat a neexistuje take nieco, ako ze ja som usudil alebo rozhodol sa neinformovat a este si to budem obhajovat a zaroven budeme tvrdit, ze sme informovali. Tak mohli sa rozhodnut, ze nebudu alebo informovali?

Z toho vyplyva, ze nielenze sa to dievca nachadzalo tam, kde nema, ale navyse rodicov ani neinformovali, ked podali trestne oznamenie. 

3. V procese dokazovania vyšetrovateľ Policajného zboru porušil viaceré ustanovenia Trestného poriadku

„Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru Považská Bystrica nevykonal všetky nevyhnutné a reálne dostupné dôkazné prostriedky, akými sú výsluchy svedkov, a nezaobstaral relevantné listiny. V procese dokazovania vyšetrovateľ Policajného zboru porušil viaceré ustanovenia Trestného poriadku,“ konštatovala Predajňová a doplnila, že postup prokurátora Okresnej prokuratúry Považská Bystrica, ktorý vykonával v trestnej veci poškodenej maloletej R.Ľ. dozor, nebol v súlade so zákonom. Krajský prokurátor v Trenčíne tak vydal pokyn na opakované začatie trestného stíhania. „Generálna prokuratúra SR vydala v súvislosti s právnou kvalifikáciou jedného zo skutkov usmernenie prokurátorovi Krajskej prokuratúry v Trenčíne. Zároveň nariadila správovú povinnosť v trestnej veci,“uzavrela Predajňová.

Z toho vyplyva, ze dieta sa moze nachadzat tam, kde nema byt a ked sa mu nieco stane, neracia to ani vysetrit. Dali by ste dieta do takeho zariadenia? Schvalovali by ste existenciu takeho zariadenia pre ine, hoci cudzie deti? 

Ved predstavte si to na inom nazornom priklade: Vasmu dietatu sa nieco stane, napriklad ma uraz a vy sa dozviete, ze sa pri tom nachadzalo tam, kde nemalo a ani sa to nevysetrilo! No to by bol bengal! Keby slo o vase dieta. A pri cudzich uz budeme rozmyslat inak, lebo to su akesi horsie deti, nejake menejcenne? Tiez sa pytam, sluzi detom alebo len ziskom?

Pre mna to jednoducho plati tak, ak ma to ako matku poburi, ze sa nachadzalo moje dieta tam, kde nemalo a nevysetrili to, co mali, rovnako by som mala uvazovat aj ked ide o cudzie deti! Alebo vase a cudzie uz mozem povazovat za menejcenne a na tom nezalezi?

Ak je toto smerodatne aj pre jasle, MS, ZS, SS a odborny vycvik a mozu si to vyzadovat vsetci rodicia na Slovensku a vsetky struktury obycajnych skol az po ministerstvo, tak nevidim ziadny dovod, aby akekolvek zariadenie s detmi malo z toho taku vynimku a najma, ked na tom este aj zarabaju. Tam uz akoze moze byt taky bordel? No skusila by nejaka ucitelka vysvetlovat, preco boli deti v triede, ked mali byt v jedalni aj keby slo o jeden steh po uraze alebo to hoci len nerozpisala do knihy urazov, hoci mate len podozrenie, ze aj mohlo by to byt nieco zavaznejsie. To sa ako vazne berie a ako tazky priestupok len ked ide o spadnutie (hoci len s podozrenim na zlomeninu)? A v inych instituciach, ked ide o trestne ciny na detoch, uz nic? To co je za zariadenie? 

4. Citali ste vyjadrenia odbornikov, ze v takych zariadeniach nie je dobre, aby byvali narkomani robili psychoterapeutov?

Ale pre vas to moze byt dobre, ked len dobre alebo nie je dobre. To budeme na Slovensku riesit len tak nasim odhadom. Iste sa to mnohym bude hodit, ked na take zariadenia mozu dostat dotacie. Tak to bude dobre!

5. Citali ste clanky o zlej kontrole financovania Cisteho dna a ze ta kontrola bola nedostatocna?

Co je to zla kontrola? Ze len zle kontroluju alebo tam nieco zmizlo? Ked u nas zmizlo 19 eur, bola kontrola a o tej pracovnicke sme sa dozvedeli uz len to, ze bola prepustena a mame novu na tom useku. 

Bol odtial niekto prepusteny (nie za sex na rozlucku s klientom) alebo nezmizlo tam ani 19 eur?

Je to este normalna institucia alebo nebeska ako vsetky vyssie?

6. Videla som tlacovku, kde riaditel a vsetci zamestnanci usli z tlacovky, hoci sa mohli vyjadrovat a obhajovat kolko chceli.

Takze mne z toho vyplyva, ze mohli a nie to, ze nemohli.

7. Keby slo o inu organizaciu a bola by v nej zistena zla financna kontrola, zastavene trestne stihania, doslo by tam k priznanemu zneuzitiu, odbornici by sa zle vyjadrovali k jej odbornosti, napriek tomu by ste sa dozadovali, aby na nu vsetci aj nadalej prispievali?

Ak ano, potom sa ani necudujem, ze volby dopadli tak, ako dopadli, ked volici sa sami dozaduju institucii a organizacii, kde su zistene zle financne kontroly, zastavene stihania a dokazane zneuzitia. Len nechapem, preco sa potom citia obetami toho, coho sa dozaduju!

8. Kollar 

Ked s nou komunikoval na FB, nebol poslanec. V case, ked s neznamou flirtoval, nebola klientkou zariadenia. A paradoxne svedci o tom prave jeho rozhorcenie na FB, ze niekto by mohol take klientky zneuzit. Nikto netvrdi, ze sa s nou stretol. Nedal ju do zariadenia v ktorom nemala byt. Nekryl ziadneho svojho zamestnanca, ktory by ju ako maloletu zneuzil na sex. 

Účelové zneužívanie trestného práva.

Z. Tománková sa hrdila tým, že je právničkou, takže by som rád od nej vedel, akého trestného konania a akého konkrétneho trestného činu sa B. Kollár dopustil „nevhodnou komunikáciou s ich maloletou chovankyňou a zo zatajovania informácií, keď bola nezvestná.“ Včera to na TA3 vysvetliť nevedela. Pri aplikácii práva som bol dosť dobrý, ale na túto znôšku hlúpostí v Trestnom zákone nič nemôžem nájsť. Možno to inak vidia tí „povolanejší“, či už páni Tomáš, Tóth alebo Kočner. Skutočne sa nedá len čudovať, že takéto hlúposti sa vôbec vyšetrujú a dokonca už štyri mesiace. Jednoznačne v tom vidím stále „prenasledovanie“ politických odporcov Ficovho režimu represívnymi zložkami polície (aké podobné s Putinovým režimom, viď Navaľnyj), pričom sú do obludných rozmerov účelovo aplikované trestnoprávne normy na konania, ktoré nevykazujú žiadne známky či podozrenia z prekročenia práva.“ (Jozef Šátek)

Právna zástupkyňa Kollára zdôraznila, že nerozumie, prečo sa prečinom ohrozenia mravnej výchovy, vo veci ktorého bolo začaté trestné stíhanie, zaoberá protikorupčná jednotka Národnej kriminálnej agentúry. Podobné skutky totiž podľa nej patria do kompetencie krajských policajných riaditeľstiev.

V diskusii na ta3 Bielik tvrdil, ze pojem „na uteku“ sa pouziva len v suvislosti maloletymi. To iste tvrdila aj Tomankova. Ale pojem „na uteku“ sa bezne pouziva v suvislosti tyranymi zenami, ze su „na uteku“. Takze vobec nie len v suvislosti s maloletymi!

 

Ale v suvislosti s kauzou – „Kollarove flirtovanie na FB s neoverenym datumom narodenia“ ma prekvapuje, akych mame na Slovensku moralnych muzov. Doteraz som im krivdila, lebo mylne som sa domnievala, ze ich napriklad zaujima nielen „prasacinkove flirtovanie“, ale aj porno. Ale na Slovensku je ojedinely ukaz aj „prasacinkove flirtovanie“ a to az tak, ze este aj muzi zostavaju nad nim v hlbokom udive a nevery u nas prebiehaju len za romantickych okolnosti.

Od toho je pre mna dolezitejsia tato tema, od ktorej je aj tymto len odvadzana pozornost:

„Ako a prečo premiér Slovenska manipuluje“

http://www.konzervativnyvyber.sk/v2/ako-a-preco-premier-slovenska-manipuluje/18972/

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5517452x
Priemerná čítanosť článkov: 3743x

Autor blogu

Kategórie